Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdam žiemai mišraines
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-09-18 14:21

Gal kas verda ziemai misraines is ivairiu darzoviu ir galetu pasidalint receptais? As pati labai daug prisiverdu ir galeciau taip pat duot savo receptuku, pvz: cukinija su morkom, cukinija su kariu, cukinija cu paprikom, burokeliu misraine, agurku misraine ir t.t. Paprasta ir labai skanu!


 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 17
 
2008-09-18 18:51

 Aš taip pat mėgstu įvairias daržovių mišraines. Įdomu būtų sužinoti burokėlių mišrainės receptą. Siūlau kitoms šeimininkutėms išbandyti paprastą, bet skanią pomidorų ir agurkų mišrainę.

2 kg nuluptų prisirpusių pomidorų, po 1 kg agurkų ir svogūnų, 5 paprikos, po 1 stikl. aliejaus ir cukraus, 2 v. š. druskos, 0,5 stikl. 9 proc. acto, keletas kvep. pipirų ir lauro lapelių. Visas daržoves susmulkinti, suberti cukrų ir druską, supilti aliejų ir troškinti kol suminkštės. Baigiant troškinti pilamas actas. 

Šią mišrainę aš dar pabaigoje sutirštinu krakmolu (nusemiu nuo troškinamos mišrainės apie 1 stikl. skysčio, jį atvėsinu ir įmaišau 3 v. š. krakmolo, tada maišant supilu į verdančią mišrainę).


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-09-18 19:32

Burokeliu misraine

is visu mano verdamu misrainiu, sita uzima daugiausiai laiko, bet visas vargas atsiperka, nes laaabai skanu!Beje, galima ir is puses produktu virt, jei kartais jeguciu pritruksta

3kg virtu buroku, 2kg virtu morku, 2kg svogunu, 2 kg obuoliu, 0,5 l aliejaus, druskos ir pipiru pagal skoni.Burokelius, morkas ir obuolius supjaustyt kubeliais, susmulkint svogunus. Puode su aliejum pakepint svogunus, po to sudet obuolius, morkas, burokelius. Ant silpnos ugnies patroskint kol suminkstes (apie 20-30min), i pabaiga sudet prieskonius, sukrest i stiklainius ir uzdaryt. Skanaus!


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 17
 
2008-09-18 22:30

kristale 2008 09 18  
 

Burokeliu misraine

is visu mano verdamu misrainiu, sita uzima daugiausiai laiko, bet visas vargas atsiperka, nes laaabai skanu!Beje, galima ir is puses produktu virt, jei kartais jeguciu pritruksta

3kg virtu buroku, 2kg virtu morku, 2kg svogunu,  0,5 l aliejaus, druskos ir pipiru pagal skoni.Burokelius, morkas ir obuolius supjaustyt kubeliais, susmulkint svogunus. Puode su aliejum pakepint svogunus, po to sudet obuolius, morkas, burokelius. Ant silpnos ugnies patroskint kol suminkstes (apie 20-30min), i pabaiga sudet prieskonius, sukrest i stiklainius ir uzdaryt. Skanaus!

 


O kiek obuolių maždaug imti? Ar žievelę nulupti?


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-09-19 11:28

soriukas, kad neparasiau, issiblaskius turbut buvau, obuoliu 2kg reikia.


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-09-19 11:30

zievele reikia nulupt


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-10-15 16:50

Kadangi esu konservavimo maniake, tai neiskenciu neparasius dar  vienos skanios misrainukes recepto... Sita misraine labai tinka prie zuvies, galima ir silkes ar grubu isidet atsidarius.

Taigi morkos su pupelemis:

4kg morku, 1kg svogunu, 1 litras pupeliu, cukraus, druskos, butelis aliejaus, 0,5 l pomidoru padazo, 5-6 saukstai acto, truputis maltu imbieru, cinamono, muskato ir juoduju pipiru. Pupeles pamirkyt vendenyje (geriausia per nakti), isvirt pasudytam vandenyje. Morkas sutarkuti burokine tarka ar siaudeliais. Svogunus supjaustyti kubeliais ir kartu su morkom troskint dideliame puode supylus alieju, daznai maisyti. Mazdaug po 15 min ipilti stikline vandens ir troskint kol darzoves visiskai suminkstes. Tada subert pupeles, prieskonius pagal skoni, acta, pom. padaza ir dar 5 min patroskint. Paskui i stiklainiukus.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-18 19:00

Ar marinuojate agurkus? Ar juos rauginate? Ar marinuojate burokėliu? Ar darote žiemai daržovienes?

Aš taip  agurkus marinuoju, burokėlius, labai mėgstam marinuotas paprikas mmmm  O kaip grybai prasideda tai baravykus užsišaldau, tai žiemą išsitraukus kaip švieži, o kitus marinuoju, bet marinuotus valgo tik vyras, aš nemėgstu




 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-21 11:16

zydroji apie agurkus ir kt.daržoves prašome čia užsuskti




 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-21 16:24

Mano mama labai skaniai agurkus marinuoja, kas paragauja tai pirstus laizosi.As vekuoju sparagines pupeles taip pat labai skaniai gaunasi.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-21 17:37

Doriuks paprašyk mamos recepto ir aš išbandysiu, norisi ko nors naujo  




 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 1355
 
2009-07-21 18:06

Be marinuotų agurkų, nemėgstu jokių daržovienių {na tų, kur visokios agurkų mišrainės ir t.t) Tačiau kiekvienais metais darau pomidorų ir ryžių mišrainę. Puikiai laikosi, žiemą įpjaustau kokios silkės ar įdedu grybų - puiku. Daugiau jokių tokių mišrainių nebedarau, nes ne tik aš, bet ir mano šeimyna - nevalgo


 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-21 18:45

kristulka26 2009 07 21    

Doriuks paprašyk mamos recepto ir aš išbandysiu, norisi ko nors naujo  

 

As juos pavadinus ,,Mamos vekuoti agurkeliai"

6 lapai juoduju serbentu

6 vysniu lapai

krapu

didele skiltele cesnako

100 g acto

lauro lapu

pipiru-ziupsnelis karciu, ir  5-6 kvapnus pipirai

4 saukstai cukraus

2 saukstai druskos

Vienu zodziu viska sudedi uzpilti agurkus vandeniu ir kaitinti siklaini puode iki 80 laipsniu ir uzdaryti.


Paskutinį kartą redagavo: Doriuks (2009-07-22 22:16)


 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-21 18:56

ot ačiū, dabar lauksiu agurkų , dar ankstoka juos ruošti žiemai  




 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-21 18:58

As ir sakiau simet bandysiu pati vekuoti, nes taip tai vis mama pridarydavo, reikia ir paciai pabandyti. Man dar skanu kai daro agurka, pomidora svoguna drebuciuose.Gal zinot kuri receptuka.


Paskutinį kartą redagavo: Doriuks (2009-07-21 18:58)


 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-07-21 19:17

o pagal ta agurku recepta,kiek vandens reikia pilti tam nurodytam kiekiui produktu?













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-22 09:15

pomidorų kaina jau nuritusi tai laikas česnakinei, labai skanu prie mėsos, kam žinoma aštrumas truputi patinka . Taigi aš darau taip : pomidorus užpilu verdančiu vandeniu ir nuimu skurytę, sumalu per mėsmalę, prispaudžiu labai daug česnako , pipirų ir druskos, viską išmaišau kol ištirpsta druska, paragauju ar ko nereikia pridėti, tada į slovikėlius ir į šaldytuvą , žiemą prie mėsytės mmm kaip skanu




 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-07-22 13:01

labas atsargu kaupejos ;) mane labai domintu kokios skanios misraines su cukinija. jau dabar matau kad bus neblogas derlius tai siek tiek nutariau saldyti o visas kitas kazkaip tai marinuoti ar vakuoti ar virti noreciau. padekite... as pati niekada cukinojos nesu dariusi cia pirmi metai ir nenoriu padaryti kokios klaidos eksperimentuodama.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 15   Diskusijose pasisake: 2703
 
2009-07-22 13:33

pareigune o darai kompotus?

kompotas su cukinijom niam niam skanus, mes su mama darydavom cukinija su geltonaisiais mazaisiais slyvukais, nors manau galim ir su kuo kitu, tai ta cukinija gaunasi kaip ananaso skonio :)



 


 


http://muzospalyteta.edicypages.com/lt  myliu rankdarbius

 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-07-22 17:41

va mintis tavo puiki Gviduti, pernai dariau kompotu su alyviniais obuoliais ir patisonu. nu cia is tu paciu kaip cukinija, baklazanas, moliugas tai neblogai gavosi. siemet reikes deti ir cukinijos... bet man norisi ne tik kompotu bet kokio receptuko kad ta cukinija tiktu prie mesytes ar zuvies ziema. sakiau vakuosiu cukinijos tokias juostelias kartu su agurkais. tik galvoju ar nepasileis ji man. nes siaip verdant pastebejau kad greitai cukinija sutysta, nu bus matyti


 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdam žiemai mišraines

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (176)
Matas