Sveikute, taip as rupinuosi,jau geriu antras menuo essentialis forte kapsules, is drauges pavyzdi pemiau profilaktiskai nes atrodo kad nuo tokio maisto ka mes valgome, dar ir sidro megstu atsigerti tai jauciu kad gali sustreikuoti mano kepenytes, tai va ir as ir vyrui duodu(nes alaus nemazai vartoja)essentiali. O pati ar ka darai
Pati tai nieko kepenims nevartoju, bet vyras geria Essentialis forte ,pats nusipirko sake nori kepenu funkcija atstatyti, bet nesupratau kodel,matyt irgi prisiskaite apie alkoholio zala tai nusprende pravalyti kepenis, nes alucio irgi megejas
nu va, mamules, tikriausiai bus mums visoms naudinga sitas straipsnis
Kodėl suriebėja kepenys? Kuo tai pavojinga ir kaip to išvengti? Ką daryti, jei jos jau suriebėjo? Riebalai kepenų tarpląstelinėse struktūrose gali kauptis dėl keleto priežasčių. Jų suriebėjimą gali sukelti alkoholis, per didelis riebalų kiekis maiste, antsvoris, sutrikusi medžiagų apykaita, tai gali būti nulemta ir genetiškai.
Riebalų veikiamos kepenų ląstelės gali būti pažeidžiamos, dėl to atsirasti lėtinis kepenų uždegimas, o visos kepenų ligos pereiti į cirozę ar į kepenų vėžį. Šį procesą pagreitina papildomi veiksniai - virusiniai hepatitai B, C, alkoholio ar kitų toksinių medžiagų vartojimas. Suriebėjimo procesas vertinamas procentais. Tai nustatoma atliekant kepenų biopsijos tyrimą: biopsine adata paimamas kepenų gabalėlis ir pro mikroskopą žiūrima, kiek procentų užima riebalinis audinys. Stebima ir kepenų fibrozė. Kuo didesnis suriebėjimo laipsnis - tuo galimas didesnis pažeidimas, galintis pereiti į cirozę. Įtarti kepenų suriebėjimą galima ir atliekant ultragarsinį tyrimą - echoskopu užfiksuojamas tankesnis kepenų vaizdas.
Ką daryti? Kepenų suriebėjimas yra pasekmė, todėl reikia rasti priežastį ir ją sumažinti, kad kepenų susirgimas neprognozuotų į cirozę ar kepenų vėžį. Jei kepenys riebėja dėl cukrinio diabeto - koreguoti gliukozės kiekį kraujuje. Jei tai susiję su dideliu riebalų vartojimu, rekomenduojame jį sumažinti atsižvelgiant į fizinį krūvį. Jei kartu yra virusinė infekcija - reikia gydyti ir eliminuoti virusus. Jei žmogus vartoja daug alkoholio - mažinti toksinį jo poveikį. Kepenys sugeba atsikurti, regeneruotis: nebeveikiant toksinėms medžiagoms, jos laikui bėgant sugeba viską kompensuoti.
aciukas uz straipsni ,baisu ji sustreikuos kepenys, gal reiks ir man prie vyro profilaktiskai essentiali pagerti, nes maista tai valgom ir kepta ir rieboka
Aš buvau nustebusi, kai nuėjau pas žolininkę ir ji man pasakė, kad mano kepenis reikia pasaugoti, nes galiu turėti problemų
Truputį pasimečiau - sakau, tai kad net nežinau, kur jos yra. O paskui prisiminiau tokius keistus savo valgymo įpročius: keptos žuvies ant keptuvės aš nevalgau, rūkytų gaminių irgi stengiuosi nevalgyti, bulviniai blynai, kugelis - tik rečiausiais atvejais. NES stoja skrandis
Bet kadangi viso šito nekemšu, tai ir problemų neturiu Niekada būčiau neįtarus, kad reikia susirūpinti.
Dabar geriu medetkų žoles: užplikau ryte 3 šaukštus žolių stikline vandens, nukošiu ir išgeriu per tris kartus. Ir taip kasdien
„Gin-Chia“ – ženšenių ir kolumbinių šalavijų derinys. Tai unikalus derinys, kuriame susijungė Rytų ir Vakarų išmintis. „Gin-Chia“ aprūpins organizmą vitaminais ir mineralais, suteiks ištvermės, padės geriau jaustis fizinių krūvių metu bei esant hormoniniams organizmo pokyčiams.
„Absorbent C“. „Absorbent C“ – vit.C ir avižų sėlenų derinys. Kiekvienoje tabletėje yra 60 mg vit.C ir 500 mg avižų sėlenų. Avižų sėlenos yra tirpios nevalytos avižų skaidulos, kurios padeda įsisavinti vit.C. „Absorbent C “ sudėtis, sukurta unikaliu patentuotu procesu, užtikrina, kad organizmas pasisavins visus
tabletėje esančius 60 miligramų vit. C. Norint išlaikyti puikią sveikatą, rekomenduojame „Absorbent C“ vartoti kasdien.
Lycium plus. „Lycium Plus“ – antioksidantų, bioflavanoidų ir kitų naudingų augalinių medžiagų šaltinis. Šis maisto papildas yra gaminamas iš ožerškių vaisių ir saldymedžių šaknų.
Ožerškių augalų vaisiuose yra daug biologiškai aktyvių medžiagų: vitaminų, mineralų, aminorūgščių, polisacharidų, polinesočių riebalų rūgščių ir kt. Maisto papilde „Lycium Plus“ yra naudojamas saldymedžių ekstraktas pagamintas pagal patentuotą procesą, kurio metu pašalinama dalis glicirizino, labai saldaus komponento, nes per didelis glicirizino kiekis gali sukelti nepageidaujamus šalutinius reiškinius.
YRA IR KITU EKOLOGISKU PRODUKTU (KITOMS LIGOMS) JEI DOMINA RASYKIT 21zuvyte@gmail.com
Na man manau reiketu susirupint,kartas nuo karto pageriu papildus,taciau ne visa kursa,sirgau gelta kazkada,kai uzkrete kaimynas,tai dabar jei suvalgau ko nors daugiau,kas pasveikus buvo draudziame,kaip sokoladas,kepta mesa,suru kas,tai is karto jauciu diegima desinej pusej,taciau kadangi stengiuosi vengt visu tokiu dalyku,tai labai dideliu problemu neturiu.Balta vyna megstu,pagrindinis mano kepenu blogis.
man nesutrikusios kepenis, bet as taip pat jas priziuriu...
Viskas prasidejo nuo to kad ieskojau informacijos apie sveikata, organizmo valyma ir t.t nes man nustate reumatinni poliartsita- vadinasi visam gyvenimui. geriau, leidausi vaistus, blogiausia praejo, bet problema liko.
Taigi pradzioe pabandziau nustoti gerti kava, ji man padejo bet tikrai ne ten kur norejau nustojo sirdele gelti, esu laiminga dabar zinodama kas mane neramino tiek laiko, dabar vel pageriu kavos, bet labai silpnos, kur yra tikros kavos iki 40% ir tai labai retai.
Taigi, po to isbandziau kepenu ir tulzies pusles plovima, kepenis ir tulzi plauna nuo akmenu,purvu - norint padeti joms geriau funkcionuoti, net kas serga veziu- rekomenduojama issiplauti kepenis.
Nustojusi leistis vaistus, nes ir norejosi pastoti ir zinojau ju zala kepenims - issiploviau organizma ir pora kartu kepenis.
Rakomenduojama plautis kepenis bei tulzi po nestumo !!! nes renkasi dauk siuksliu... as tuo tikiu, nes jos valo ne tik musu krauja, bet ir leliuko...
Truputi info kodel tai pradejau daryti : O gal yra ir daugiau mamyciu kurios valosi po gimdymo ?
Kepenų ir tulžies pūslės plovimas išgydo daugelį ligų
Kodėl reikia plauti kepenis ir tulžies pūslę?
Kepenys labai greitai regeneruojantis organas ir sudarius sąlygas labai greitai atauga. Taip pat kepenys labai atsparios ir jos sugeba palaikyti žmogaus gyvybę funkcionuodamos vos 10%, ir todėl reikia labai pasistengti ir jas prievartauti kol kepenų veikla visiškai sutrinka. Tačiau daugelio žmonių kepenų veikla dėl įstrigusių akmenų ir užblokuotų latakų yra ribotą ir su tuo siejama daug sveikatos problemų. Kepenų latakuose yra įstrigę akmenų( intra hepatic stones), kurie nediagnozuojami ultragarsu. Dėl blogos mitybos nemaža dalis žmonių (apie 20%) turi ir tulžyje. Teigiama, kad morge beveik nerandama tulžies pūslės be akmens.
Bereikalingos tulžis pūslės šalinimo operacijos Akmenis įstrigus latakuose prireikia daryti operacijas ir pašalinti tulžies pūslę. Ir taip kiekvienais metais be reikalo išpjaunamos šimtų tūkstančių žmonių tulžies pūslės. Žinoma tokios operacijos labai pelningos, bet jos galima būtų lengvai išvengti padarius paprastą procedūrą - kepenų ir tulžies pūslės plovimą ( liver and gallbladder flush). Priedo išpjovus tulžies pūslę, labai suprastėja riebalų ir riebaluose tirpstančių vitaminų (A, D, E, K) virškinimas ir pasisavinimas ir tai sukelia daug sveikatos problemų. Priedo vidutiniškai po 20 metų išsivysto antro tipo diabetas. Tad geriau pasidaryti kepenų ir tulžies pūslės plovimo procedūrą ir tai galima atlikti namuose naudojant paprastus ingredientus. Yra keletas šios procedūros variantų.
Išplovus kepenis išnyksta ligos Išplovus kepenys daugeliui sveikata pagerėja, sustiprėja imuninė sistema, sumažėja limfmazgiai, išnyksta net ir labai sunkios ligos, kaip astma, vėžys, hepatitai, išgydoma net kepenų cirozė, diabetas, nugaros skausmai, alergijos, odos problemos ir daugelis kt.
Apie kepenų ir tulžies pūslės akmenis daug rašo Andreas Moritz, Dr. Hulda Clark, Dr. David Jubb ir kiti. Šie autoriai yra išgydę daug sunkiai sergančių žmonių, vėžinių ligonių. Jie yra parašę ne vieną knygą.
Na pavyzdziui isplovus kepenis Kepenų vėžys neisnyksta
Niu, perskaiciau as ta jusu nuoroda ir nieko ten nesako, kad butent isplovus kepenis vezys neisnyksta, ten apie plovima net kalba neina. o jus kodel taip manote ??
Manau nereikai laukti kol vezys kepenu issivystis, reikia isanksto tuo rupintis jei galima ( pablogejo savijauta, sveikata-atkreipti demesi...). Kepenis- organas, kuris atlieka svarbia funkcija musu organizme, niekam nelinkiu susirgti. Ar jis isvis isgydomas naturalia medicina (kepenu vezys) taip pat nezinau, nes teisybe pasakius nesirgau kepenu veziu ir negaliu teigti.
Bet kas liecia chemoterapija, stai tuo dalyku nelabai tikiu, pradzioje kas bebutu, bandyciau gydytis naturaliai, o po to kaip sakoma-skestantis ir siaudo griebiasi.
naturali darzove valanti kepinis , tai yra pomidoras ( beje pati tik siais metais suzinojau ).... valgant jo kekviena diena , bent kiek pravalysit kepenis ir inkstus , bei tulzi ...
aisku dabar LT baisu ka ir valgyti, nebent pirkti is kaimo babulyciu kurios augina naturaliai .... tada poveikis stipresnis ...