Virtuvė > Maistas > Kuo pagardinti sriubą?
 

Kuo pagardinti sriubą?


2013 11 16 | Autorius: parengė L.Barzdaitienė, Yumshugar nuotr.
 

Kuo pagardinti sriubą?

Dubenėlis šiltos, aromatingos sriubos šaltą dieną – tikra palaima. O kad ši sriuba nebūtų pernelyg vienoda ir nuobodi – pagardinkite ją įvairiais priedais.

 

Taigi kuo galima papuošti ir pagardinti gatavą sriubą?

 

Naminiai džiūvėsėliai. Be abejo, džiūvėsėlių kubelių galima nusipirkti ir parduotuvėje. Tačiau jie niekada neprilygs šviežiai paskrudintiems džiūvėsiams namuose. Duoninėje užsilikusias batono riekeles supjaustykite kubeliais (pluteles nupjaustykite), pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir keletą minučių pakepinkite karštoje orkaitėje.

 

Šis tas mėsiško. Jei sriuba labai liesa, virta daržovių pagrindu – pagardinkite ją mėsos gabalėliais. Puikiai tiks kumpio kubeliai ar smulkiai supjaustyta apkepta vištos krūtinėlė. Ir, žinoma, dešrelės. Mėsa padarys sriubą sotesne ir skalsesne. Toks priedas itin populiarus Lotynų Amerikos virtuvės patiekaluose – kodėl gi nepasiėmus įkvėpimo ir jums?

 

Skrudintos sėklos. Jos praturtins jūsų sriubą vitaminais ir mineralais, be to, suteiks jai savito skonio. Tiks šviežiai skrudintos moliūgų, saulėgrąžų, sezamų sėklos, galite užberti linų sėmenų ar netgi smulkintų riešutų. Toks priedas idealiai tinka prie kreminės daržovių, sūrio sriubos.

 

Prieskoniniai žalumynai. Užbėrus ant karštos sriubos smulkintų šviežių prieskoninių žalumynų, aromatas visus namiškius akimirksniu sukvies į virtuvę. Be mums jau įprastų smulkintų svogūnų laiškų jūsų patiekalui tiks smulkinti laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendrų lapeliai.

 

Šviežios daržovės. Šiek tiek pjaustyto pomidoro, avokado ar smulkinto česnako gali suteikti jūsų sriubai naujų skonio natų.


Tarkuotas sūris. Tai – jau iš italų pasiskolintas sriubos pagardas. Tinka ne tik kreminėm sriuboms, bet ir mėsos faršo pagrindu pagamintai čili sriubytei, taip pat liesoms daržovių sriuboms – sūris padarys sriubą sotesnę, klampesnę, be to, papildys jūsų organizmą baltymų ir kalcio atsargomis.
 

 


 
Taip pat skaitykite
Vištienos patiekalai ant lietuvių stalo atsiduria dažnai. Šią paukštieną paruošti yra lengva, ji puikiai dera su...

Skaisčiai šviečianti saulutė ir gaivi žaluma tarsi kviečia daugiau laiko praleisti gamtoje, o kur dar spragsinti ugnis ir gardus,...

Italijos virtuvei būdingi makaronų patiekalai netruko pasklisti po visą pasaulį. Jie mėgstami ir dažnai ruošiami, nes yra sotūs,...

Žalumynų salotos yra ne tik skanios, bet ir ypatingai naudingos. Jos mūsų organizmą pripildo būtinais vitaminais ir mineralais. Senoliai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (183)
Rusnė

 

Draugai:

Paskolos, Kaip suvilioti vyrą?, Dieta, Kvepalai, Kreditai