Trapūs rageliai su šokoladu ir braškiniu įdaru
Trapūs rageliai su šokoladu ir braškiniu įdaru Trapūs rageliai su šokoladu ir braškiniu įdaru Trapūs rageliai su šokoladu ir braškiniu įdaru
Autorius: kodelcia
Jums reikės
200 g
šviežių arba šaldytų braškių
 
900 g
sluoksniuotos tešlos
 
100 g
kepiniams skirto šokolado
 
1
kiaušinis
 
250 g
grietinės
 
80 g
cukraus
 
3 arbat. š
želatinos
 

Paruošimas

Ragelių kepimas:

• Pirmiausia iš tvirtos aliuminės folijos iškerpame 11*22 cm dydžio stačiakampius ir juos susukame į tūteles.

• Sluoksniuotą tešlą iškočiojame į 3 mm storio lakštą. Tešlą supjaustome 1 cm pločio juostelėmis. Tada jas vyniojame ant folijos tūtelių taip, kad tešlos kraštai truputį uždengtų vienas kitą. Kai susukame vieną juostelę, jos galą patepame plaktu kiaušiniu ir pridėję kitą juostelę vyniojame toliau, kol uždengiame visą tūtelę.

• Visą ragelio paviršių ištepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome stambiu cukrumi. Paruoštus kepimui ragelius dedame į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu, juostelių siūlėmis į apačią.

• Kepame 20 min 200 laipsnių Celsijaus temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje – 3 padala).

• Iškepusius ragelius ataušiname ir atsargiai ištraukiame foliją. Įdaro gaminimas:

• Želatiną užpilame vandeniu ir 20 min brinkiname. Želatiną nusunkę ištirpiname, indą su ja įstatę į karto vandens vonelę.

• Uogas pertriname per sietelį. Gautą tyrę sumaišome su želatina. Kai pradės stingti, atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinę. Galiausiai kremą dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.

• Gautą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą (jei neturite, galima tiesiog mažu šaukšteliu) ir užpildome ragelių vidų. • Galiausiai pyragaičių galus panardiname ištirpinto šokolado glajuje ir padedame apdžiūti.

Skanaus! Ypač tinka vaikų gimtadienių stalui papuošti :)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 

Šiandien gimtadienius švenčia (150)
Eglė

 

Draugai:

Paskolos, Kaip suvilioti vyrą?, Dieta, Kvepalai