![]() Rugpjūčio dieta: 5 kg per 30 dienų!2011 07 27 | Autorius: parengė Laura Barzdaitienė, Dreamstime nuotr.
![]() Salotos, kokteiliai ir sumuštiniai – toks vasariškas maistas gali tapti sėkmingos dietos pagrindu!
Tau nuolat trūksta laiko, tingi sukiotis virtuvėje ir apskritai įsivaizduoji, kad dieta – tik žolėdžiams, nes pati dievini greito maisto produktus? Nenusimink! Jei laikysiesi šios dietos, gaminti reikės mažai, o produktai – kaip tik tau, jei negali gyventi be salotų, kokteilių ir sumuštinių. Nepraleisk progos išlydėti vasarą lieknesnė ir gražesnė. Ateis rugsėjis – ir 5 kg kaip nebūta! O jei vadovausiesi keturių dienų stabilizacijos programos, išvengsi ir nemalonaus jo-jo efekto.
Pirmadienis
Pusryčiai:
• Klasikinis sumuštinis: 2 riekelės rupios duonos, 1-2 salotos lapai, 2 plonos riekelės rūkyto kumpio, pusė pomidoro, • daigintų kviečių (kiek nori). Priešpiečiai: stiklinė greipfrutų sulčių, 1 sausainis.
Pietūs:
• riekelė juodos duonos, • mėsiškos salotos: 5 gabalėliai apvirto brokolio, 2 pomidorai, 3 riekelės jautienos kumpio, 2 šaukšteliai vyno acto, pipirų, druskos, 2 šaukštai sezamo sėklų.
Pavakariai: suplak kokteilį: 2 stiklinės pasirinktų uogų, 1 stiklinė natūralaus jogurto, 1 šaukštelis cukraus.
Vakarienė: lengvas sumuštinis: 2 riekelės juodos duonos, 1-2 salotos lapai, 1 gabalėlis lydyto sūrio, 2 ridikėliai.
Antradienis
Pusryčiai: delikatesinis sumuštinis: 1 itališka duonelė, 2 gabalėliai paukštienos pašteto, 1 raugintas agurkas, 1-2 salotų lapai.
Priešpiečiai: 1 kriaušė.
Pietūs: sočios salotos: 3 su lupenomis virtos šviežios bulvės, stiklinė virtų pupelių, 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 1 šaukštas graikinių riešutų, 1 kietai virtas kiaušinis, 3 šaukštai salotų užpilo.
Pavakariai: stiklinė obuolių sulčių.
Vakarienė:
• 2 riekelės juodos duonos, • saldžios salotos: keletas salotų lapų, 1 tarkuota morka, 6 džiovintos datulės. Padažas – šaukštas citrinos sulčių, šaukštas medaus, 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, druska, pipirai.
Pusryčiai: kapitono sumuštinis: riekelė juodos duonos, 1-2 salotų lapai, gabalėlis rūkytos lašišos, 1 raugintas agurkėlis.
Priešpiečiai: 1 kivis, 2 mandarinai
Pietūs: turisto salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, 3 riekelės konservuotos jautienos, ½ raudonosios paprikos, 1 pomidoras, šaukštas neriebaus majonezo, pusė mažo indelio natūralaus jogurto, 1 šaukštas pomidorų padažo, druska, pipirai.
Pavakariai: stiklinė serbentų sulčių.
Vakarienė: vaisių salotos: 2 konservuoto ananaso riekelės, 1 apelsinas, 1 konservuotas persikas, pusė stiklinės vynuogių, 2 šaukšteliai kokoso drožlių.
Ketvirtadienis
Pusryčiai:
• sumuštinis “Labas rytas”: 1 riekelė juodos duonos su grūdais, 1-2 salotų lapai, 2 riekelės fermentinio sūrio, • daigintų kviečių.
Priešpiečiai: obuolys.
Pietūs: saldžiarūgštės salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, pusė vištos krūtinėlės, pakepintos šaukšte aliejaus, pusė rūgštaus obuolio, pusė banano, 1 šaukštas apelsinų sulčių, druskos, pipirų, 1 šaukštas migdolų drožlių.
Pavakariai: 1 stiklinė kriaušių sulčių.
Penktadienis
Pusryčiai: omletas: 1 kiaušinis, 1 šaukštas džemo, pusė stiklinės 1,5 proc. pieno.
Priešpiečiai: suplak kokteilį: 1 bananas, 1 šaukštas vanil. cukraus, 2 šaukštai citrinos sulčių, pusė stiklinės natūralaus jogurto.
Pietūs: oranžinės salotos: 1 stiklinė virtų makaronų, 2 riekelės virto kumpio, 3 riekelės fermentinio sūrio, 1 šaukštas neriebaus majonezo, druskos, pipirų.
Pavakariai: stiklinė morkų sulčių.
Vakarienė: gaivios vaisių salotos: 1 bananas, 1 skiltelė konservuoto ananaso, 1 apelsinas, pusė stiklinės kokosų drožlių, pusė stiklinės razinų.
Šeštadienis
Pusryčiai: sumuštinis “Žadintuvas”: 1 riekelė batono, 3 riekelės lydyto sūrio, 1 kiviai (supjaustyti griežinėliais ir uždėti ant sumuštinio).
Priešpiečiai: suplak kokteilį: pusė banano, 1 riekelė ananaso iš skardinės, 1 šaukštelis cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 stiklinė išrūgų.
Pietūs: Veršienos pjausnys, druska, pipirai, šaukštas miltų, šaukštas aliejaus, 2 šaukštai sviesto. Pjausnį įtrinti prieskoniais, lengvai apvolioti miltuose, užlašinti citrinos sulčių ir apkepti keptuvėje aliejaus ir sviesto mišinyje. Patiekti su 3 gabalėliais virto kalafioro.
Pavakariai: 1 obuolys.
Vakarienė: šachmatinės salotos: pusė skardinės konservuotų raudonųjų pupelių, pusė skardinės konservuotų baltųjų pupelių, krapų, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštai salotų padažo, druska, pipirai.
Sekmadienis
Pusryčiai: gurmanų sumuštinis: 2 riekelės rupios duonos, 4 šaukštai varškės, pusė obuolio.
Priešpiečiai: 1 stiklinė rauginto pieno gėrimo, 2 arbatiniai sausainiai.
Pietūs: itališkos salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, 2 pomidorai, baziliko, 2 juostelės rūkytos lašišos, padažas: 2 šaukštai neriebios grietinės (12 proc.), šaukštas garstyčių, šaukštas citrinų sulčių, druskos, pipirų.
Vakarienė: žaliuojančios salotos: 5 gabalėliai virto brokolio, pusė stiklinės žaliųjų žirnelių, pusė šviežio agurko, keletas graikinių riešutų, petražolių, šaukštas neriebaus majonezo.
Dėmesio! Geriamo vandens, arbatos ir kavos be cukraus kiekis neribojamas, sulčių – tik tada, kai rekomenduojama.
Kad nepatirtum jo-jo efekto, po dietos rekomenduojama prie įprastos mitybos grįžti palengva. Štai keturių dienų stabilizacijos programa.
I diena
Pusryčiai:
• 2 šaukštus avižinių dribsnių ir 2 šaukštus kukurūzų dribsnių su medumi užpilti 1 stikline neriebaus pieno, • sumuštinis “Ryto žara”: riekelė rupios duonos, 1-2 salotų lapai, 1 riekelė kumpio, pusė pomidoro.
Priešpiečiai: 1 stiklinė greipfrutų arba morkų sulčių.
Pietūs: salotos “Sveika, Italija”: 1 stiklinė virtų makaronų, pomidoras, žiupsnelis petražolių, 1 šaukštelis tarkuoto fermentinio sūrio.
Pavakariai: greipfrutas.
Vakarienė:
• salotos “Ledas”: pusė aisbergo salotos, 3 šaukšteliai kukurūzų iš skardinės, 3 šaukštai žirnelių, 3 ridikėliai, 1 šaukštas majonezo, 2 riekelės fetos sūrio. • 2 riekelės juodos duonos.
Pusryčiai:
• pavasariškas sumuštinis: pusė itališkos duonelės, 2 riekelės paukštienos kumpio, keletas ridikėlių, • stiklinė apelsinų sulčių.
Priešpiečiai: 150 g jogurto su grūdais.
Pietūs: snobo salotos: 100 g troškintos vištos, pusė stiklinės pjaustyto greipfruto ir virtų ryžių, 4 gabalėliai brokolio.
Pavakariai: pusė greipfruto.
Vakarienė:
• salotos “Gero vakaro”: 2 obuoliai, 1 bananas, kriaušė, keletas džiovintų slyvų, 1 šaukštas cukraus, • 2 riekelės juodos duonos.
III diena
Pusryčiai:
• kakava, • kaimiškas sumuštinis: 2 riekelės juodos duonos, 4 riekelės jautienos nugarinės, pusė paprikos.
Priešpiečiai: vaisinis jogurtas.
Pietūs: pietų salotos: pusė stiklinės virtų makaronų, 150 g troškintos vištienos, pomidoras ir dantelis česnako
Pavakariai:
• 1 kriaušė, • 10 migdolų.
IV diena
Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 2 šaukštai kukurūzų dribsnių, šaukštas avižų sėlenų, pusė banano.
Priešpiečiai: pusė greipfruto.
Pietūs:
• 120 g keptos liesos mėsos, pvz. veršienos, • 2 šaukštai ryžių, pagardintų alyvuogių aliejumi, • 200 g burokėlių ir šaukštas grietinės (12 proc.).
Vakarienė:
• kiaušinis, • itališka duonelė, • ridikėlis.
Rašyti komentarą |
|