Sveikata > Dietų katalogas > Rugpjūčio dieta: 5 kg per...
 

Rugpjūčio dieta: 5 kg per 30 dienų!


2011 07 27 | Autorius: parengė Laura Barzdaitienė, Dreamstime nuotr.
 

Rugpjūčio dieta: 5 kg per 30 dienų!

Salotos, kokteiliai ir sumuštiniai – toks vasariškas maistas gali tapti sėkmingos dietos pagrindu!

 

Tau nuolat trūksta laiko, tingi sukiotis virtuvėje ir apskritai įsivaizduoji, kad dieta – tik žolėdžiams, nes pati dievini greito maisto produktus? Nenusimink! Jei laikysiesi šios dietos, gaminti reikės mažai, o produktai – kaip tik tau, jei negali gyventi be salotų, kokteilių ir sumuštinių. Nepraleisk progos išlydėti vasarą lieknesnė ir gražesnė. Ateis rugsėjis – ir 5 kg kaip nebūta! O jei vadovausiesi keturių dienų stabilizacijos programos, išvengsi ir nemalonaus jo-jo efekto.

 

Pirmadienis

 

Pusryčiai:

 

• Klasikinis sumuštinis: 2 riekelės rupios duonos, 1-2 salotos lapai, 2 plonos riekelės rūkyto kumpio, pusė pomidoro,

• daigintų kviečių (kiek nori).

Priešpiečiai: stiklinė greipfrutų sulčių, 1 sausainis.

 

Pietūs:

 

• riekelė juodos duonos,

• mėsiškos salotos: 5 gabalėliai apvirto brokolio, 2 pomidorai, 3 riekelės jautienos kumpio, 2 šaukšteliai vyno acto, pipirų, druskos, 2 šaukštai sezamo sėklų.

 

Pavakariai: suplak kokteilį: 2 stiklinės pasirinktų uogų, 1 stiklinė natūralaus jogurto, 1 šaukštelis cukraus.

 

Vakarienė: lengvas sumuštinis: 2 riekelės juodos duonos, 1-2 salotos lapai, 1 gabalėlis lydyto sūrio, 2 ridikėliai.

 

Antradienis

 

Pusryčiai: delikatesinis sumuštinis: 1 itališka duonelė, 2 gabalėliai paukštienos pašteto, 1 raugintas agurkas, 1-2 salotų lapai.

 

Priešpiečiai: 1 kriaušė.

 

Pietūs: sočios salotos: 3 su lupenomis virtos šviežios bulvės, stiklinė virtų pupelių, 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 1 šaukštas graikinių riešutų, 1 kietai virtas kiaušinis, 3 šaukštai salotų užpilo.

 

Pavakariai: stiklinė obuolių sulčių.

 

Vakarienė:

 

• 2 riekelės juodos duonos,

• saldžios salotos: keletas salotų lapų, 1 tarkuota morka, 6 džiovintos datulės. Padažas – šaukštas citrinos sulčių, šaukštas medaus, 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, druska, pipirai.

 

Trečiadienis

 

Pusryčiai: kapitono sumuštinis: riekelė juodos duonos, 1-2 salotų lapai, gabalėlis rūkytos lašišos, 1 raugintas agurkėlis.

 

Priešpiečiai: 1 kivis, 2 mandarinai

 

Pietūs: turisto salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, 3 riekelės konservuotos jautienos, ½ raudonosios paprikos, 1 pomidoras, šaukštas neriebaus majonezo, pusė mažo indelio natūralaus jogurto, 1 šaukštas pomidorų padažo, druska, pipirai.

 

Pavakariai: stiklinė serbentų sulčių.

 

Vakarienė: vaisių salotos: 2 konservuoto ananaso riekelės, 1 apelsinas, 1 konservuotas persikas, pusė stiklinės vynuogių, 2 šaukšteliai kokoso drožlių.

 

Ketvirtadienis

 

Pusryčiai:

 

• sumuštinis “Labas rytas”: 1 riekelė juodos duonos su grūdais, 1-2 salotų lapai, 2 riekelės fermentinio sūrio,

• daigintų kviečių.

 

Priešpiečiai: obuolys.

 

Pietūs: saldžiarūgštės salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, pusė vištos krūtinėlės, pakepintos šaukšte aliejaus, pusė rūgštaus obuolio, pusė banano, 1 šaukštas apelsinų sulčių, druskos, pipirų, 1 šaukštas migdolų drožlių.

 

Pavakariai: 1 stiklinė kriaušių sulčių.

 

Vakarienė: spalvingosios salotos: 1 pomidoras, 1 svogūno galva, pusė geltonosios paprikos, 1 raugintas agurkas, pusė raudonosios paprikos, pusė stiklinės verdančiu vandeniu užpiltų kuskuso kruopų.

 

Penktadienis

 

Pusryčiai: omletas: 1 kiaušinis, 1 šaukštas džemo, pusė stiklinės 1,5 proc. pieno.

 

Priešpiečiai: suplak kokteilį: 1 bananas, 1 šaukštas vanil. cukraus, 2 šaukštai citrinos sulčių, pusė stiklinės natūralaus jogurto.

 

Pietūs: oranžinės salotos: 1 stiklinė virtų makaronų, 2 riekelės virto kumpio, 3 riekelės fermentinio sūrio, 1 šaukštas neriebaus majonezo, druskos, pipirų.

 

Pavakariai: stiklinė morkų sulčių.

 

Vakarienė: gaivios vaisių salotos: 1 bananas, 1 skiltelė konservuoto ananaso, 1 apelsinas, pusė stiklinės kokosų drožlių, pusė stiklinės razinų.

 

Šeštadienis

 

Pusryčiai: sumuštinis “Žadintuvas”: 1 riekelė batono, 3 riekelės lydyto sūrio, 1 kiviai (supjaustyti griežinėliais ir uždėti ant sumuštinio).

 

Priešpiečiai: suplak kokteilį: pusė banano, 1 riekelė ananaso iš skardinės, 1 šaukštelis cukraus, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 stiklinė išrūgų.

 

Pietūs: Veršienos pjausnys, druska, pipirai, šaukštas miltų, šaukštas aliejaus, 2 šaukštai sviesto. Pjausnį įtrinti prieskoniais, lengvai apvolioti miltuose, užlašinti citrinos sulčių ir apkepti keptuvėje aliejaus ir sviesto mišinyje. Patiekti su 3 gabalėliais virto kalafioro.

 

Pavakariai: 1 obuolys.

 

Vakarienė: šachmatinės salotos: pusė skardinės konservuotų raudonųjų pupelių, pusė skardinės konservuotų baltųjų pupelių, krapų, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštai salotų padažo, druska, pipirai.

 

Sekmadienis

 

Pusryčiai: gurmanų sumuštinis: 2 riekelės rupios duonos, 4 šaukštai varškės, pusė obuolio.

 

Priešpiečiai: 1 stiklinė rauginto pieno gėrimo, 2 arbatiniai sausainiai.

 

Pietūs: itališkos salotos: pusė stiklinės virtų ryžių, 2 pomidorai, baziliko, 2 juostelės rūkytos lašišos, padažas: 2 šaukštai neriebios grietinės (12 proc.), šaukštas garstyčių, šaukštas citrinų sulčių, druskos, pipirų.

 

Pavakariai: stiklinė apelsinų sulčių.

 

Vakarienė: žaliuojančios salotos: 5 gabalėliai virto brokolio, pusė stiklinės žaliųjų žirnelių, pusė šviežio agurko, keletas graikinių riešutų, petražolių, šaukštas neriebaus majonezo.

 

Dėmesio! Geriamo vandens, arbatos ir kavos be cukraus kiekis neribojamas, sulčių – tik tada, kai rekomenduojama.

 

Kad nepatirtum jo-jo efekto, po dietos rekomenduojama prie įprastos mitybos grįžti palengva. Štai keturių dienų stabilizacijos programa.

 

I diena

 

Pusryčiai:

 

• 2 šaukštus avižinių dribsnių ir 2 šaukštus kukurūzų dribsnių su medumi užpilti 1 stikline neriebaus pieno,

• sumuštinis “Ryto žara”: riekelė rupios duonos, 1-2 salotų lapai, 1 riekelė kumpio, pusė pomidoro.

 

Priešpiečiai: 1 stiklinė greipfrutų arba morkų sulčių.

 

Pietūs: salotos “Sveika, Italija”: 1 stiklinė virtų makaronų, pomidoras, žiupsnelis petražolių, 1 šaukštelis tarkuoto fermentinio sūrio.

 

Pavakariai: greipfrutas.

 

Vakarienė:

 

• salotos “Ledas”: pusė aisbergo salotos, 3 šaukšteliai kukurūzų iš skardinės, 3 šaukštai žirnelių, 3 ridikėliai, 1 šaukštas majonezo, 2 riekelės fetos sūrio.

• 2 riekelės juodos duonos.

 

II diena


Pusryčiai:

 

• pavasariškas sumuštinis: pusė itališkos duonelės, 2 riekelės paukštienos kumpio, keletas ridikėlių,

• stiklinė apelsinų sulčių.

 

Priešpiečiai: 150 g jogurto su grūdais.

 

Pietūs: snobo salotos: 100 g troškintos vištos, pusė stiklinės pjaustyto greipfruto ir virtų ryžių, 4 gabalėliai brokolio.

 

Pavakariai: pusė greipfruto.

 

Vakarienė:

 

• salotos “Gero vakaro”: 2 obuoliai, 1 bananas, kriaušė, keletas džiovintų slyvų, 1 šaukštas cukraus,

• 2 riekelės juodos duonos.

 

III diena


Pusryčiai:

 

• kakava,

• kaimiškas sumuštinis: 2 riekelės juodos duonos, 4 riekelės jautienos nugarinės, pusė paprikos.

 

Priešpiečiai: vaisinis jogurtas.

 

Pietūs: pietų salotos: pusė stiklinės virtų makaronų, 150 g troškintos vištienos, pomidoras ir dantelis česnako

 

Pavakariai:

 

• 1 kriaušė,

• 10 migdolų.

 

Vakarienė: nepretenzingas sumuštinis: itališka duonelė su 2 juostelėm lydyto sūrio, marinuotas agurkas

 

IV diena

 

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 2 šaukštai kukurūzų dribsnių, šaukštas avižų sėlenų, pusė banano.

 

Priešpiečiai: pusė greipfruto.

 

Pietūs:

 

• 120 g keptos liesos mėsos, pvz. veršienos,

• 2 šaukštai ryžių, pagardintų alyvuogių aliejumi,

• 200 g burokėlių ir šaukštas grietinės (12 proc.).


Pavakariai: pusė stiklinės greipfrutų sulčių arba 1 greipfrutas.

 

Vakarienė:

 

• kiaušinis,

• itališka duonelė,

• ridikėlis.
 


Gairės:  dieta,  salotos,  sumuštiniai
 
Taip pat skaitykite
Vis daugiau spalvų įgaunantis kraštovaizdis už lango įspėja - paplūdimio sezonas jau nebe už kalnų, tad norintiems vasarą...

Jeigu jūs nesate nėščia arba, juo labiau, jeigu jūs esate vyras (nors pirmajam, pasiryžusiam pagimdyti kūdikį, gresia Nobelio...

Prieš gerą dešimtmetį Prancūzijoje atrastas naujas mitybos planas viesulu siaučia po Europą. Kai gydytojas Pierre'as Dukanas...

Apetitas yra noras valgyti, jis jaučiamas kaip alkis. Alkio jausmą turi visi išsivystę gyvūnai, jo tikslas – gauti pakankamai...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Kamilė