![]() Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?2013 05 24 | Autorius: Mama.lt, flickr.com nuotr.
![]() Egzistuoja tikrai nemažai receptų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Dažniausiai rauginimo procesas trunka 2-3 paras. O ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus? Patyrusios šeimininkės žino, kaip paruošti šviežiai raugintus agurkus per 1,5 valandos! Ir tai nėra kažkas iš fantastikos serijos. Šviežiai raugintų agurkų paruošimui reikalingi maži agurkėliai, tamsiai žali, su „spuogeliais“. Prieskoniams prireiks krapų, 2-3 česnako skiltelių, 1 šaukštas druskos 1 kg agurkų. Žalumynus ir česnaką susmulkinti. Agurkams nupjauti galiukus, sudėti į maišelį ir užpilti druska, žalumynais ir česnaku. Gerai užrišti maišelį ir patvarumui įdėti į dar vieną maišelį. Gerai papurtykite maišelio sudėtį, kad išsiskirtų sultys ir ištirptų druska. Palikite agurkėlius vienai valandai kambario temperatūroje – ir agurkėliai paruošti! Jei mėgstate sūresnius šviežiai raugintus agurkus, tuomet galite į maišelį juos dėti supjaustytus: taip aktyviau išsiskirs skystis, ir sūrymas įsigers greičiau.
Rašyti komentarą jana
2013-08-01 13:02:50
Labai patinka šis receptas - greita, skanu, mažai darbo.
Vincentas Sakas
2013-07-02 08:02:56
Tai mano 1979 metų receptas, patalpintas internete 1996 metais. Jei ištaisytumėte lietuvių kalbos klaidas,kurių privėlėte sočiai, išmestumėte savo išgalvotus "spuogelius" ir "maišelius", - galėtumėte girtis, jog tą receptą gavote iš manęs
Zita
2013-06-29 14:33:10
greitai paruošti šviežiai rauginti agurkėliai
|
|