![]() Kaip pagaminti majonezą namuose2014 04 19 | Autorius: Mama.lt
![]() Pagaminti majonezą nėra labai lengva, tačiau jūs tokiu atveju tikrai žinosite, kokius produktus naudojate ir kad jums negresia pavojus sveikatai. Majonezo gamybai jums prireiks: 1 kiaušinio (geriausiai naminio). Išmuškite kiaušinį, atskirkite baltymą nuo trynio. Trynį išpilkite į stiklinę – jo prireiks. Aliejaus. Geriausiai imti alyvuogių aliejų – taip gausite malonų ir švelnų skonį. Jo užteks keleto lašelių įmušto į trynį – viską išplakite iki vienalytės masės. Pastaba. Jokiais būdais nepadauginkite aliejaus – jo iš tiesų užtenka keleto lašelių. Jei padauginote, geriau įmuškite dar vieną trynį. Geriau neskubėkite ir stebėkite gaminamą masę, lašinkite aliejų po truputį. Po to, kai į vieną trynį sulašinsite apie dešimtadalį aliejaus, jums turi gautis labai tiršta košė. Tai jau beveik naminis majonezas ir jums liko labai nedaug. Šiame etape pasūdykite – taip pat po truputį, kiekvienąkart išmaišydami ir paragaudami. Pridėkite ir citrinos sulčių: vienam tryniui reikia maždaug 10 lašų. Citrinų sultys ne tik pagerins skonį, bet ir leis išlaikyti majonezą ilgiau. Dabar pripilkite visai nedaug vandens. Beje, dėka vandens majonezas ir tampa baltu. Vanduo su citrinos sultimis sudaro reakciją ir taip susidaro balta masė. Svarbiausiai, kad jūs gausite išskirtinį skonį ir gardų padažą salotoms bei kitiems patiekalams.
Rašyti komentarą Samuel
2013-05-27 13:01:52
Taip, padažas buvo skanus. Aš vis alkanas ir Aš padarysiu jį
http://woodflooringz.blogspot.com/2013/05/cheap-parquet-flooring-tiles.html
|
|