![]() Patarimai kepėjoms2015 05 11 | Autorius: Mama.lt
Smagu pasigardžiuoti namuose šilto pyrago riekele ir stikline pieno... O kur dar tas jaukus kepinių kvapas užpildantis visus namus... Dalinamės puikiais patarimais, kurie pravers kiekvienai kepėjai ir kviečiame į virtuvę! Kiaušiniai. Kepiniams neretai reikalingas kambario temperatūros sviestas, tačiau itin svarbu rinktis ir kambario temperatūros kiaušinius. Sušilę kiaušiniai pagerina tešlos tekstūrą, kepinys tampa vientisesnis. Jeigu pamiršote kiaušinius išiimti iš šaldytuvo iš anksto, tai galite juos 10-15 min. padėti į vos šiltą vandenį. Miltai. Matuodamos miltų kiekį jų nepresuokite ir nespauskite. Pridėjus pernelyg daug miltų kepinys gali sutrūkti. Riebalai. Daugumą kepinių formų reikia patepti riebalais. Paviršių ištepsite lygiau, jeigu tam naudosite teptuką ar šepetuką, pritaikytą kiaušinių plakiniui tepti. Orkaitė. Kepimo formą visada statykite į orkaitės centrą - būtent šioje vietoje yra geriausia oro cirkuliacija, tad kepinys iškeps tolygiau ir greičiau. Biskvitas. Biskvitą (arbą kitokį pyragą, kurio viršų ketinate dekoruoti) atvėsinkite aukštyn kojom, t.y. kepinį ant lėkštės dėkite apverstą. Pyrago viršus susilygins ir perpjovus biskvitą turėsite du lygius lakštus. Druska. Žiupsniukas druskos pabrėš kiekvieno kepinio skonį. Vanilė. Truputis vanilės pabrėžia kepinių skonį ir saldumą - panaudoję vos kelius lašelius vanilės ekstrakto (arba šauktelį vanilinio cukraus), cukraus kiekį galėsite sumažinti trečdaliu ar net perpus ir nepajusite jokio skonio skirtumo.
Rašyti komentarą |
|