![]() Šventinės užkandžių lėkštės: sūrio ir mėsos patiekimo idėjos (foto)2016 03 22 | Autorius: Mama.lt
Socialinių tinklų, gamintojo nuotr. Artėjant šventėms ar laukiant svečių norime brangius žmones nustebinti gardžiais ir dailiai atrodančiais patiekalais. Daug laiko neatimanti, erdvės fantazijai paliekanti ir kiekvieno skonį patenkinanti išeitis - užkandžių lėkštės ir padėklai. Formuodami užkandžių lėkštes pasirinkite mėgiamus produktus, o juos dėliokite remdamiesi pagrindiniais maisto derinimo principais - patiekite tarpusavyje derančius sūrius bei pikantiškus produktus arba jų skonį pabrėžkite saldžiais vaisiais, džiovintomis ar šviežiomis uogomis, ryškaus skonio džemais, užtepėlėmis. Žinoma, nepamirškite ir kvapnios duonos riekelių, sūrių krekerių, trapučių bei duoniukų, o taip pat ir kompoziciją užbaigančių bei šventinį stalą apetitą keliančiu aromatu apgaubiančių žalumynų. Ieškantiems išskirtinės kokybės siūlome savo svečius bei mylimus šeimos narius vaišinti gardžiomis „Klaipėdos mėsinės“ dešromis. „ĄŽUOLO“ vytinta dešra iš kiaulienos kumpio bei lašinukų, paskaninta anyžiumi bei kitais natūraliais prieskoniais yra pikantiško, subtilaus skonio, tad ji puikiai derės tiek su kitais mėsos gaminiais, tiek ir su ryškaus skonio pagardais. „Lietuvos metų gaminio – 2015“ aukso medaliu įvertinta vytinta dešra „Legenda“ iš stambiai maltos kiaulienos bei lašinukų yra gardinama Lietuvos bajorų pamėgtomis kadagio uogomis. Ši kvapni dešra gali ne tik papildyti kiekvieną užkandžių lėkštę, bet ir tapti jos pagrindiniu akcentu! Dalinamės puikiomis sūrio ir mėsos patiekimo idėjomis! Ant besisukančio medinio padėklo sudėta plonai pjaustyta dešra, kumpis, įvairūs sūriai, šviežios vynuogės, džiovinti vaisiai bei uogos, alyvuogės, pjaustyta bagetė ir krekeriai. Nedideliuose indeliuose patiektos užtepėlės, sūrio ir mėsos pikantiškumą pabrėžiantys saldūs džemai. Gausią kompoziciją užbaigia sodriai kvepiančios rozmarino šakelės. Plonai supjaustytas kumpis lėkštėje išdėstytas su agurkėliais, o iš plonai pjaustyto sūrio, kumpio, geltonųjų paprikų juostelių bei žalumynų susuktos kalijos yra tikra puošmena! Lėkštės kamputyje sudėliotos įdarytų kiaušinių puselės. Iš plonai supjaustyto sūrio ir paprikos juostelių susuktos kalijos sudėtos į lėkštės centrą, o šonuose išdėliota plonai pjaustyta dešra, kumpis bei dviejų rūšių alyvuogės. Dekoratyviai atrodančius kalijų žiedus galima susukti ir iš lydyto sūrio lapelių bei alyvuogių gabaliukų. Šiame pavyzdyje jie sudėti ant į tūteles susukto kumpio, plonai pjaustytos dešros gabaliukų, o centre puikuojasi kamuoliukas pikantiško sviesto su smulkintais česnakais ir žalėsiais. Ant didesnio padėklo sudėliotas skirtingų rūšių kumpis bei dešra, o vienas kraštelis papuoštas trupučiu marinuotų daržovių bei žalumynų. Šios užkandžių lėkštės formavimo principas labai paprastas - didesniąją dalį turėtų užimti švelnesnio skonio mėsa, o aštresnių, sodresnio skonio gaminių reikėtų dėti kiek mažiau. Į tūteles susuktas kumpis, dešra bei sūris primena dailias roželes, o kompoziciją puikiai papildo bei pagyvina iš pomidorų, agurkų bei ridikėlių išpjaustytos, žalumynais papuoštos gėlytės. Net ir paprasčiausi sumuštiniai gali atrodyti ypatingai! Mėgiamos duonos ar batono gabaliukai patepti sviestu, o sudėlioti susukti dešros ir agurko gabaliukai, plonai pjaustyto pomidoro bei kiaušinio riekelės. Pagrindine stalo puošmena gali tapti ir valgoma puokštė. Ji pagaminta iš susuktų dešros, kumpio ir sūrio gabaliukų, papuošta plonai pjaustytu poru bei vyšniniais pomidoriukais. Vienoje lėkštės pusėje sudėti susukti kumpio bei dešros gabaliukai, kitoje - įvairios daržovės, o tarp jų puikuojasi plonai pjaustyti ir sausainių formele išpjautos virtų kiaušinių riekelės. Laukiant didelio būrio svečių galima paruošti atskirą užkandžių stalą. Puikiai atrodo didžiulis padėklas su įvairiais, sūriais, dešra, kumpiu, duona, vynuogėmis, marinuotos agurkėliais. Šiai kompozicijai originalumo suteikia vietoje indų naudojamos martinio taurės. Ar jau skubate dėlioti gardžių užkandžių? „Klaipėdos mėsinės“ dešros - puikiai tiks ir kasdienai, ir šventiniam stalui! „ĄŽUOLO“ vytinta dešra – TEISINGAS pasirinkimas vertinantiems ir ieškantiems 100% KOKYBĖS. Formuota aukščiausios rūšies vytinta dešra, pagaminta iš kruopščiai atrinkto kiaulienos kumpio bei lašinukų. Natūralūs prieskoniai, o ypač anyžius, suteikia dešrai pikantišką ir išskirtinį skonį. Reikia paragauti šios dešros, kad suprastumėte, jog ji iš tiesų kitokia! Išskirtinės kokybės bei ypatingo skonio „ĄŽUOLO“ vytintą dešrą įvertins ir pamėgs kiekvienas pirkėjas. Vytintoje dešroje „Legenda“ - atgijęs legendinis skonis! „Lietuvos metų gaminys – 2015“ UAB „Klaipėdos mėsinė“ vytinta dešra „Legenda“ įvertinta aukščiausiu apdovanojimu - aukso medaliu. Ypatingą skonį šiai vytintai dešrai suteikia sudėtyje esančios džiovintos kadagio uogos. „Legenda“ yra gaminama tik iš rinktinės kiaulienos, kruopščiai atrenkant bei kontroliuojant visas sudėtines dalis. Stambiai malta mėsa ir lašiniai, sumaišyti su prieskoniais ir kitais ingredientais, yra kemšami į natūralias kiaulių žarnas, brandinami specialiose klimokamerose iki tinkamos konsistencijos, o gamybos procesas užbaigiamas džiovinimo kameroje. Degustacijos metu patikrintas produktas pakuojamas ir pateikiamas pirkėjams į prekybos centrus. Paragaukite ir artimuosius pavaišinkite vytinta dešra „Legenda“ , kurioje puikiai dera aukščiausios kokybės mėsa ir jos skonį pabrėžiančios, Lietuvos bajorų virtuvėje ypač mėgiamos bei dažnai naudotos kadagio uogos.
Rašyti komentarą |
|