Virtuvė > Maistas > Prieskonių gidas: kuo...
 

Prieskonių gidas: kuo pagardinti įvairius patiekalus?


2017 01 13 | Autorius: Mama.lt
 

Teisingai parinkti prieskoniai padeda net ir paprasčiausius ingredientus paversti gurmanišku patiekalu. Kaip pasirinkti? Kokios kvapiosios žolelės, prieskoniai ir prieskoninės daržovės labiausiai tinka įvairiai mėsai, skirtingoms daržovėms paukštienai ar žuviai?

Mėsai: raudonėlis, juodieji, raudonieji ar kvapieji pipirai, svogūnai, gvazdikėliai, mairūnas, kmynai, čiobrelis, ciberžolė.

Paukštienai: bazilikas, kmynai, mairūnas, šalavijas, rozmarinas, čiobrelis.

Žuviai: kmynai, lauro lapas, krapai, baltieji pipirai, kvapieji pipirai, garstyčios, imbieras, čili pipirai, kalendra, svogūnai.

Žvėrienai: kadagio uogos, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras.

Grilio patiekalams: čili pipirai, kvapieji pipirai, imbieras, kmynai, kardamonas, muskato riešutas, mairūnas.

Paštetams: kardamonas, baltieji pipirai, imbieras, cinamonas, lauro lapas, gvazdikėliai, anyžiai.

Marinatams: krapų žiedai, lauro lapas, gvazdikėliai, kadagio uogos.

Troškiniams: gvazdikėliai, paprikos milteliai, muskato riešutas, imbieras, kvapieji pipirai, juodieji pipirai, ciberžolė, kalendra, kmynai, garstyčių sėklos, kardamonas.

Bulvėms: kalendra, karis, ciberžolė, salierai, muskato riešutas.

Kopūstams: juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kmynai, pankolis.

Ankštiniams (pupelėms, žirniams, avinžirniams ir pan.): kalendra, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras.

Kepiniams: vanilė, gvazdikėliai, aguonos, cinamonas, sezamo sėklos, anyžiai, imbieras, citrusinių vaisių žievelė, kvapieji pipirai, kardamonas.

Kompotams ir kitiems vaisiniams gėrimams: cinamonas, anyžius, imbieras, kardamonas.

Karštam pienui: šafranas, cinamonas, kardamonas.
 


 
Taip pat skaitykite
Daugelis tėvų susiduria su nevalgaus vaiko problema - mažyliai atsisako valgyti, nori tik saldėsių ir greito maisto, per kiekvienus...

Kava - tonizuojantis gėrimas nuo kurio prasideda daugelio žmonių rytas. Bet ar žinojote, kad šis gėrimas gali puikiai papildyti...

Viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau informacijos apie įvairiais būdais užaugintas vištas. Svarstoma, kaip tai lemia...

Dažnai diskutuojama, ar egzistuoja tradicinė lietuviška virtuvė ir kokie patiekalai bei produktai galėtų būti jai priskiriami....

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (295)
Gitana