![]() Prieskonių gidas: kuo pagardinti įvairius patiekalus?2017 01 13 | Autorius: Mama.lt
Teisingai parinkti prieskoniai padeda net ir paprasčiausius ingredientus paversti gurmanišku patiekalu. Kaip pasirinkti? Kokios kvapiosios žolelės, prieskoniai ir prieskoninės daržovės labiausiai tinka įvairiai mėsai, skirtingoms daržovėms paukštienai ar žuviai? Mėsai: raudonėlis, juodieji, raudonieji ar kvapieji pipirai, svogūnai, gvazdikėliai, mairūnas, kmynai, čiobrelis, ciberžolė. Paukštienai: bazilikas, kmynai, mairūnas, šalavijas, rozmarinas, čiobrelis. Žuviai: kmynai, lauro lapas, krapai, baltieji pipirai, kvapieji pipirai, garstyčios, imbieras, čili pipirai, kalendra, svogūnai. Žvėrienai: kadagio uogos, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras. Grilio patiekalams: čili pipirai, kvapieji pipirai, imbieras, kmynai, kardamonas, muskato riešutas, mairūnas. Paštetams: kardamonas, baltieji pipirai, imbieras, cinamonas, lauro lapas, gvazdikėliai, anyžiai. Marinatams: krapų žiedai, lauro lapas, gvazdikėliai, kadagio uogos. Troškiniams: gvazdikėliai, paprikos milteliai, muskato riešutas, imbieras, kvapieji pipirai, juodieji pipirai, ciberžolė, kalendra, kmynai, garstyčių sėklos, kardamonas. Bulvėms: kalendra, karis, ciberžolė, salierai, muskato riešutas. Kopūstams: juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kmynai, pankolis. Ankštiniams (pupelėms, žirniams, avinžirniams ir pan.): kalendra, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras. Kepiniams: vanilė, gvazdikėliai, aguonos, cinamonas, sezamo sėklos, anyžiai, imbieras, citrusinių vaisių žievelė, kvapieji pipirai, kardamonas. Kompotams ir kitiems vaisiniams gėrimams: cinamonas, anyžius, imbieras, kardamonas. Karštam pienui: šafranas, cinamonas, kardamonas.
Rašyti komentarą |
|