![]() Sočios Užgavėnės: 15 gardžių blynų receptų2017 02 23 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
Užgavėnės - smagi žiemos pabaigos šventė, padedanti prisišaukti išsiilgtą pavasarį. Paskutinė vasario diena yra kupina linksmybių, šimtamečių papročių, triukšmingų persirengėlių ir sotaus maisto. Žinoma, pagrindinis lietuviškų Užgavėnių atributas yra daugybė įvairiausių ir skaniausių blynų! Dalinamės jų receptais! Manų kruopų blyneliai Ypač skanūs, purus ir minkštučiai blyneliai, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Kefyriniai sklindžiai Purius sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.
Purūs amerikietiški blynai Skanūs, purūs blynai, kurie tradiciškai tiekiami su medumi, sviestu, klevų sirupu bei įvairiais priedais - uogomis, vaisiais ar skrudinta šonine.
Grikių blynai Nusibodo kvietinių miltų blynai? Paragaukite grikių miltų blynų! Juos galima patiekti tiek su saldžiais (uogienė, grietinė su cukrumi, medus, kvepų sirupas), tiek su sūriais (spirgučiai, grietinės ir sviesto padažas, skrudinta šoninė) priedais.
Šokoladiniai vafliai Vafliai - blynų pusbroliai, kurie taip pat puikiai tiks sočioms Užgavėnėms! O jeigu jie dar ir šokoladiniai, pagardinti vaisiais ir uogomis bei apšlakstyti šokoladiniu padažu...
Varškėčiai su aguonomis Įprastus varškėčius galima pagardinti aguonomis. Šiuos aguoninius varškėčius tinka tiekti su kondensuotu pienu ar uogiene.
Morkų ir sūrio blyneliai Trintus ar smulkiai tarkuotus blynelius galima kepti ne tik iš bulvių, bet ir iš morkų! Šie blyneliai žavi ne tik savo skoniu, bet ir sodria spalva, kuri tikrai padės greičiau prisikviesti pavasarį.
Varškės blynai su įdaru Galite rinktis tiek saldžius, tiek ir pikantiškus įdarus. Tiks uogienė, džemas, trintos uogos, konservuoti vaisiai arba troškinti kopūstai, sūris ir kumpis, apvirtos ir susmulkintos daržovės...
Bulviniai blynai su sūriu Daugelis sutiks, kad sūris pagerina daugelį patiekalų, o bulviniai blynai tikrai nėra išimtis! Šiuos blynelius patiekite su grietine, o jeigu norite dar riebiau - su spirgučių padažu.
Vokiški blyneliai Kepdami blynukai truputį pasipučia, tampa panašūs į dubenėlius. Iškeptus juos galima užpildyti uogiene, grietinėle su uogomis, mėgiamu kremu arba tiesiog apiberti cukraus pudra.
Dietiniai varškėčiai su kokosais Šiems varškėčiams naudojama tik truputis manų kruopų, tačiau jiems visai nereikia miltų. Puikius varškėčius nuostabiai papildo kokosų drožlės. Juos tiekite su šviežiais ar trintais vaisiais, uogomis.
Plikytos tešlos lietiniai su kefyru Tai ypač švelnūs, burnoje tirpstatys blyneliai. Juos gardu mirkyti į uogienę, sirupą, skystą medų ar grietinę su trupučiu cukraus.
Avižinių dribsnių blyneliai Blynus patiekite su trintomis uogomis (jas galite permaišyti su keliais šaukštais jogurto ir trupučiu cukraus pudros), medumi, klevų sirupu, grietine.
Virtų bulvių blynai Šie blynai traškūs iš išorės ir švelnučiai viduje, pagardinti aštriu sūriu. Patiekite juos su grietine, galite apibarstyti trupučiu pjaustytų svogūnų laiškų.
Blynų tortas su varške Blynų tortas - tikras Užgavėnių šventės pasididžiavimas! Skanu patiekti su ledais ar grietinėle, galite papuošti uogomis ar aplieti tirpintu šokoladu.
Daugiau puikių ir labai įvairių blynų, sklindžių ir vaflių receptų rasite čia.
Rašyti komentarą |
|