Virtuvė > Patarimai > „Pyragą iš...
 

„Pyragą iš dėžutės“ pagerins paprastos gudrybės


2017 03 09 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
 

„Pyragas iš dėžutės“ - greitas būdas pasilepinti karštu ir šviežiu kepiniu be didelių pastangų. Kiekvienoje parduotuvėje rasite įvairių mišinių pyragams, biskvitams, keksams ir keksiukams. Žinoma, šių kepinių skonis kiek skiriasi nuo „naminių“, tačiau juos galima nesunkiai pagerinti, pasinaudojus labai paprastomis ir naudingomis gudrybėmis. Nedideli nukrypimai nuo instrukcijos bei žiupsnelis improvizacijos tikrai sužavės - netrukus skubėsite atsipjauti dar vieno gabalėlio!

Vandenį pakeiskite pieno produktais. Daugumą kepinių mišinių, remiantis instrukcija, reikia sumaišyti su vandeniu. Reikiamą vandens kiekį pakeiskite tokiu pačiu pieno kiekiu arba įpilkite kiek daugiau kefyro, pasukų, jogurto (tirštesnių skysčių reikia daugiau). Jūsų kepinys bus „sunkesnis“, šlapesnis, tirps burnoje.

Vandenį pakeiskite kava. Kepinio mišiniui naudojamą vandenį taip pat galima pakeisti tokiu pačiu kavos kiekiu. Tinka tiek tirpi, tiek ir užplikyta kava be tirščių. Pyragas nuostabiai kvepės bei turės lengvą kavos poskonį, kuris ypač tinka šokoladiniuose kepiniuose.

Vandenį pakeiskite limonadu ar sultimis. Tikriausiai jau supratote, kad lengviausias būdas patobulinti „pyragą iš dėžutės“ - pakeisti recepte nurodomą vandenį kitais skysčiais. Tamsūs limonadai, pavyzdžiui, „Coca-Cola“ kepiniui suteiks lengvo prieskonių aitrumo, karamelinio poskonio, „Fanta“ praturtins pyragą apelsinų natomis, o „Sprite“ - citrinų. Gazuotuose gėrimuose esantys burbuliukai tešlai suteiks purumo. Vietoje limonado taip pat galima naudoti sultis, sirupą iš uogienės, kompotą. Tiesa, visi šie gėrimai yra labai saldūs, tad jais nevertėtų keisti viso vandens kiekio - pakaks skiesti pusiau ar įpilti tik šlakelį.

Aliejų pakeiskite lydytu sviestu. Kepinių mišinius įprastai reikia sumaišyti ne tik su vandeniu, bet ir su aliejumi. Kepinys bus švelnesnis, drėgnesnis, maloniau kvepės, jo tekstūra bus geresnė, jeigu aliejų pakeisite lydytu ir šiek tiek atvėsintu sviestu.

Pridėkite truputį majonezo. Majonezas, atrodytų, nedera nei prie desertų, nei prie kepinių, tačiau išdrįskite į bet kurio kepinio tešlą įmaišyti porą šaukštelių majonezo. Kepinys bus drėgnesnis, minkštesnis, tirps burnoje.

Įmuškite kiaušinį. Daugumai kepinių mišinių kiaušiniai nereikalingi, tačiau nepaisykite instrukcijos ir įmuškite į tešlą vieną kiaušinį. Jeigu turite kiek daugiau laiko, tai atskirkite trynį nuo baltymo, iš pradžių įmaišykite lengvai paplaktą trynį, o tuomet atsargiai įmaišykite iki standumo išplaktą baltymą. Kepinys bus ypatingai purus, dailiai iškils!

Pagardinkite citrusiniais vaisiais. Citrusiniai vaisiai - geriausi pyragų draugai! Į bet kurio kepinio tešlą galite įmaišyti porą šaukštų citrinų ar apelsinų sulčių, šaukštelį nutarkuotos žievelės.

Pagerinkite vaisiais, uogomis, cukatais, riešutais, šokolado gabaliukais, prieskoniais... Kepdami pyragą, keksą ar keksiukus būtinai peržiūrėkite spinteles. Kepinį tikrai pagerins saujelė riešutų, džiovintų vaisių ar uogų, šaukštas kokosų drožlių, smulkiais gabaliukais sulaužytas šokoladas, pora supjaustytų obuolių ar kiaušių, sutrintas bananas, sauja vyšnių, mėlynių ar aviečių... O keli lašai vanilės, romo ar apelsinų esencijos, šaukštas brendžio ar žiupsnelis trinto muskatas, gvazdikėlių, kardamono, cinamono paskleis svaiginantį aromatą...

 


 
Taip pat skaitykite
Sveikos mitybos specialistų sudarytų maisto piramidžių pagrindą sudaro grūdinės kultūros ir iš jų pagaminti produktai. 

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (135)
vidurinioji