Virtuvė > Patarimai > Kaip greitai sunokinti...
 

Kaip greitai sunokinti avokadą?


2018 06 15 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
 

Avokadų mėgėjai šiais skaniais ir naudingais vaisiais stengiasi apsirūpinti iš anksto - juk iš parduotuvės parsineštas, it akmuo kietas avokadas dar kelias dienas turės „bręsti“ vaisių krepšyje, kol pagaliau taps valgomas. Džiugu, kad šį procesą galima gerokai paspartinti ir sunokinti avokadą per 10 minučių!

Norėdami greitai sunokinti avokadą, neluptą ir neperpjautą vaisių įsukite į aliuminio folijos gabaliuką taip, kad nebūtų jokių skylučių, kad visas avokadas būtų visiškai apsuptas aliuminio folija. Jeigu norite sunokinti iš karto keletą avokadų, tai juos į foliją įsukite atskirai, po vieną.

Folijoje susuktus avokadus sudėkite ant skardos ir statykite į iki 90°C įkaitintą orkaitę. Kaitinkite 10 min., jeigu avokadai labai kieti ir kiek trumpiau, jeigu jie jau pradėję nokti. Pirmą kartą patikrinkite po 5 min. kaitinimo, jeigu avokadai dar kietoki, grąžinkite juos į orkaitę.

Orkaitėje sunokintus avokadus išsukite iš folijos, minutėlę palaukite, kol atvės ir mėgaukitės kremine avokadų tekstūra!


 
Taip pat skaitykite
Sveikos mitybos specialistų sudarytų maisto piramidžių pagrindą sudaro grūdinės kultūros ir iš jų pagaminti produktai. 

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
meda