![]() Naudinga žinoti: 10 maisto gaminimo ir patiekimo gudrybių2017 12 15 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
Maisto ruoša bei patiekimas gali būti labai malonus, smagus ir lengvas - tereikia žinoti keletą labai naudingų gudrybių, praversiančių kiekvienoje virtuvėje! Ar žinojote, kad tortą galima pjaustyti dantų siūlu, o aliejumi nepersisunkusius bulvinius blynus iškepsite vaflinėje? Skaitykite toliau ir sužinosite dar daugiau vertingų patarimų!
Peiliu pjaunant minkštą tortą ar sūrį jis susmenga, norint atpjauti dar vieną gabaliuką peilį tenka valyti. Šių problemų išvengsite, jeigu pjaustymui naudosite dantų siūlą! Dantų siūlu galima pjaustyti tortus, biskvito vyniotinius, minkštus sūrius, nekeptos tešlos gaminius (pavyzdžiui, bandelėmis padalinti vientisą mielinės tešlos suktinuką) ir kt. Tereikia ištempti siūlą dviem rankomis ir jį tolygiai tempti per tortą ar kitą gaminį. Nuostabų skirtingų arbatų skonį ir aromatą atskleisite jas plikydami tinkamos temperatūros vandeniu. Žolelių ir juodąją arbatas reikia plikyti verdančiu vandeniu, ulongo - 82-85°C, žaliąją - 75-80°C, baltąją - 65-70°C temperatūros vandeniu.
Virš žarijų ar orkaitėje kepama žuvis neprilips prie grotelių ar skardos, jeigu ją kepsite ant citrinų griežinėlių. Žuvis taip pat įgaus maloniai gaivaus citrusinio poskonio ir nuostabaus aromato. Norėdami paeksperimentuoti ir išgauti daugiau įdomių skonių išbandykite ir kitus citrusinius vaisius - apelsinus, greipfrutus, žaliąsias citrinas. Naudodami sausainių formeles iškepsite įdomius blynelius. Formeles reikia uždėti ant keptuvės ir į jas atsargiai įpilti tešlos, palaukti, kol sutvirtės, apkeps, tuomet atsargiai išstumti iš formelės ir apskrudinti kitą pusę. Taip pat galite kepti ir dailų omletą ar kiaušinius.
Prieskoninių žolelių perteklių patogu užšaldyti sudėjus į ledukų formelę ir užpylus aliejumi. Tokiais kvapniais kubeliais galima paskaninti sriubas, troškinius, uždėti ant kepsnio, įdėti į salotas (žinoma, jeigu galite palaukti, kol aliejus ištirps). Bandelės, keksiukai, pyragaičiai bei kiti kepiniai išliks drėgni ir minkšti, jeigu gaminius sudėsite į polietileninį maišelį kartu su keliomis obuolio skiltelėmis. Pastarosios, deja, greitai paruduos ir apetito nežadins, tačiau jų drėgmė neleis išdžiūti kepiniams. Ši gudrybė ypač tinkama greitai kietėjantiems ir skonį prarandantiems mieliniams kepiniams.
Į kepamus bulvinius blynus įsigeria labai daug aliejaus, nemažai jo lieka net ir nusausinus blynus ant popierinio rankšluostėlio. Sveikesnius ir ne tokius riebius bulvinius blynus iškepsite vaflinėje! Ją maksimaliai įkaitinkite, į mėgiamą bulvinių blynų tarkį įmaišykite porą šaukštų aliejaus, keletą šaukštų tarkio pilkite į vaflinę ir kepkite traškius ir skanius blynus, kurių nė nereikės vartyti! Įmušant kiaušinį ar atskiriant trynį ir baltymą įkrito gabaliukas lukšto? Jį lengvai suimsite ir ištrauksite, jeigu prieš tai susišlapinsite pirštus. Avižinės košės visai nereikia virti - avižinius dribsnius pakanka sudėti į stiklainį, užpilti tokiu pačiu kiekiu pieno (tinka tiek karvės, tiek ir augalinis pienas, pagamintas iš riešutų, sojos ir pan.), pridėti cinamono, truputį medaus ar klevų sirupo, pagardinti uogomis ir riešutais, užsukti bei pernakt palikti šaldytuve. Ryte galėsite mėgautis sveikais pusryčiais, kurių nė nereikės ruošti! Sukietėjusią duoną ar bandeles atšviežinsite jų viršų sudrėkinę vandeniu ar pienu ir 5-10 min. pašildę gerai įkaitintoje orkaitėje.
Rašyti komentarą |
|