![]() Arbata puikiai papildo įvairių patiekalų skonį2018 05 21 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
Arbatos puodeliu dažniausiai mėgaujamės po sočios vakarienės ar ragaudami saldaus torto gabaliuką, tačiau ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus? Arbata subtiliai papildys verdamų ryžių skonį, arbatžolės yra puikus prieskonis įvairiems kepiniams, arbatos ledukais galima gardinti sveikuoliškus kokteilius. Egzistuoja labai daug arbatos rūšių, kurias galima ne tik plikyti ir gerti, bet ir panaudoti kulinarijoje. Juodoji, sodresnio ir ryškesnio skonio arbata labiau tinka sotesniems patiekalams, o subtilesnės, švelnesnės žaliosios bei baltosios arbatos pravers ruošiant desertus, saldžius kepinius. Prisiminkite, kad jeigu gaminiui naudojate plikytą arbatą, tai ji turėtų būti stipri, šiek tiek „pastovėjusi“. Ryžiams. Žalioji arbata su jazminais puikiai papildys ryžių skonį. Su šia arbata virti ryžiai idealiai tiks prie Tailando, Indijos, Kinijos virtuvių patiekalų. Stiprią žaliąją arbatą su jazminais ir vandenį sumaišykite lygiomis dalimis ir šiame skystyje virkite ryžius. Ankštiniams. Indiška prieskonių arbata „Chai Masala“ dar vadinama „Jogų arbata“ maišoma iš sumaltos juodosios arbatos bei įvairių prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, gvazdikėlių, kardamono, imbiero, anyžiaus, pipirų ir kt. Tofu. Tofu arba sojų varškė - populiarus produktas tarp veganų, sveikos mitybos šalininkų ar originalių skonių ieškančiųjų. Gabaliukais supjaustytas, įvairiuose prieskoniuose marinuotas tofu yra skanus užkandis, jį galima naudoti salotoms. Sriubai. Arbata gali pakeisti vandenį sultiniuose ir įvairiose sriubose. Švelnaus skonio ir sveikatai labai naudingą žaliąją arbatą galite naudoti vietoje vandens, kuomet verdame vištienos sultinį. Paruoštame sultinyje išvirkite truputį daržovių ir makaronų - lengva sriuba, kuri puikiai tiks susirgus, paruošta. Kepiniams. Šaukštelis prieskonių malūnėlyje sutrintos juodosios arbatos kepamiems sausainiams, keksiukams, keksui ar pyragui suteiks labai malonų aromatą ir subtilų skonį. Juodoji arbata geriausiai atsiskleis riebesniuose kepiniuose, kuriems taip pat naudojamas sviestas ar aliejus. Kokteiliams. Pradėti rytą pažadinančiu ir energijos suteikiančiu trintu kokteiliu tapo tikrai populiaru įpročiu. Dažnai šiems kokteiliams naudojama truputį ledo, kurį galite pakeisti šaldyti arbata. Į kokteilius taip pat galite įpilti ir šlakelį stiprios, atšaldytos arbatos. Grilio patiekalams. Pasimėgaukite puodeliu mėgiamos arbatos, kol dega grilio malkos ar kaista anglys, o likusių arbatžolių neišmeskite. Arbatžoles iš užplikytos arbatos sudėkite ant raudonų žarijų ir virš jų kepkite mėgiamus mėsos ar žuvies patiekalus (idealu, jeigu turite uždaromą grilių). Siūlome ne tik išbandyti šiuos arbatos panaudojimo kulinarijoje būdus, bet ir gaminti su kava. Daugiau apie kavos panaudojimą maistui gardinti skaitykite čia.
Rašyti komentarą |
|